A fabrikett készítés folyamata – az éghető anyag

A BrikettMobil projekt elindítását kettős cél vezérelte. A faipari illetve mezőgazdasági üzemekben folyamatosan termelődő fahulladék szállítás nélküli, helyben történő feldolgozása, illetve az így létrehozott jó minőségű, magas fűtőértékű fabrikettel környezetbarát fűtési lehetőség biztosítása.

A feldolgozó üzem telephelyére kiszállítható és ott működő mobil brikettáló berendezés valós, kézzel fogható értéket teremt a kidobásra szánt hulladékból, miközben munkalehetőséget biztosít hátrányos helyzetű embereknek, akik a berendezést működtetik, illetve raktározási, logisztikai feladatokat végeznek.

Cikksorozatunkban a fűtés történeti fejlődésétől a brikettálás technológiai folyamatának bemutatásig szeretnénk megismertetni az olvasót azokkal a szempontokkal, amelyeket a technológia fejlesztés és az üzleti modell kidolgozása során figyelembe vettünk.

Napjainkban a fűtési módszerek igen szerteágazóak, nagy választékból jelölhetjük ki, hogy melyik a legmegfelelőbb számunkra. Általános felmérés szerint az emberek főbb szempontjai a következők: kényelmes, az életvitelükkel kompatibilis, helytakarékos, egyszerű és környezetbarát legyen. Amennyiben valami újat próbálunk ki, szeretjük tudni, hogy a termék miből van, hogyan készül. Egyre elterjedtebbé válnak azok a fűtési rendszerek, alapanyagok, amelyek megújuló energiaforrások. A fa-brikett maximálisan újrahasznosítja a mezőgazdasági, ipari hulladékokat, magas fűtőértékkel rendelkezik, továbbá elenyésző mennyiségű égés utáni végterméket hagy maga után. A Sajó Brikett Nonprofit Kft. továbbfejlesztette a brikettgyártás fogalmát, hiszen mobil brikettáló géppel rendelkezik, mely nem igényli a hulladékok szállítását, hanem helyben végzi az újrahasznosítást.  További előnye, hogy szárítás után, nagy nyomáson végzi a préselést, így nincs szükség kötőanyag hozzáadására, így hatványozottan környezetkímélőbb.

Most nézzük, hogy melyek a fabrikett gyártásának főbb állomásai. A mezőgazdasági hulladék, mint például a fűrészpor és a kávéhéj, nem éghető közvetlenül a háztartási kályhákban. Az ilyen nehezen égő anyagok sok füstöt termelnek, és nem alkalmasak a fűtésre. Ugyanez mondható el a szénporról is. Az egyik legjobb módszer e hulladék hasznosítására a kis részecskék brikettben való agglomerációja. A brikett készítésére két fő módszer létezik: kötőanyaggal dolgozunk, vagy anélkül. Kényelmesebb kötőanyag nélkül, de ez bonyolult és költséges préseket, szárítóberendezéseket és sok energiát igényel.

A vidéki lakosság számára legmegfelelőbb brikettgyártási módszerek a rendelkezésre álló hulladékokhoz és építőanyagokhoz kapcsolódnak. A gyártást a helyszínen készített kézi présekkel kell elvégezni. A kézzel készített brikett különösen a kötőanyagnak köszönhetően tart össze.

A helyi rendelkezésre állás szerint a kötőanyagként legmegfelelőbb szerves tüzelőanyagok: a gyanta, a kátrány, az állati trágya, a szennyvíziszap és a halhulladék.

Az otthon készített prések a legegyszerűbb szerkezetűek és a technológiailag primitívek, de a választék a legfejlettebb automata modellekig terjed. A fa- és a mezőgazdasági hulladékok modern ipari prései 1000 és 1200 kg / cm2 közötti nyomást gyakorolnak. Ezeknél a nyomásnál a hőmérséklet nagyon magas. A magas hőmérséklet és nyomás hatása elpusztítja a fa rugalmasságát, lehetővé téve a brikett kötőanyag nélküli előállítását.

Az első folyamat, amely minden folyamatban közös, az éghető hulladékok vágása és / vagy aprítása. Az egyszerű vidéki technológiában, ahol az előkészítendő anyagokat ágak és szalmacsomók jelentik, a legjobb anyagaprító eszköz a kézi fejsze vagy az asztalosfejsze. A nagyszabású termeléshez már jóval több különböző eszközre van szükség.

A második művelet a főbb éghető összetevők szárítását jelenti. Egyszerű technológia alkalmazása esetén a szárítást üzemanyag használata nélkül kell elvégezni. Ezért az egyetlen valódi lehetőség a természetes mód, jól szellőztetett, esőtől védett helyeken. Ez a fajta szárítás hosszú időt vesz igénybe, és ezért a brikett gyártásához szükséges alapanyagokat elő kell készíteni.

…..
Mobil brikettálás
A tartalom a magyar állam és az Európai Unió támogatásával jött létre a SAJÓ BRIKETT Nonprofit Kft GINOP-5.1.7-17-2018-00138 pályázata keretében.

A fejlesztés célja egy mobil brikettáló rendszer beszerzése, melynek szolgáltatásként történő hasznosításával a vállalkozások a náluk hulladékként keletkező biomasszát (papír, faipari, mezőgazdasági, erdészeti hulladék) saját telephelyükön brikettté alakíttathatják. Ezzel külön beruházás nélkül csökkenthetők a tárolási problémák, illetve – a tömörítés során felmerülő további költségeket is figyelembe véve – a jóval a piaci ár alatt juthatnak jó minőségű tüzelőanyaghoz. A projekt üzleti célcsoportját azok a vállalkozások alkotják, akiknek egy ilyen beruházással kapcsolatos pénzügyi korlát vagy a keletkező mennyiség miatt jobban megéri a kapacitás időszakos bérlése, mint saját kapacitás építése, vagy fűrészpor, illetve apríték alapanyagként történő értékesítése.

Az ügyfeleknél jelentkező pénzügyi szempontok mellett a projekt kiemelt értékként kezeli a környezeti fenntarthatóságot, ami a brikettált biomassza hasznosítása kapcsán az alacsonyabb környezeti terhelés és a magasabb energiahatékonyság formájában jelenik meg. Társadalmi vállalkozásként fontosnak tartjuk továbbá, hogy az egyes településeken keletkező zöldhulladék vagy papír helyben feldolgozásra és brikett formájában hasznosításra kerüljön, ezért a szolgáltatást méltányos áron elérhetővé tesszük önkormányzatok számára is.

További információ, kapcsolatfelvétel:
Brikettmobil weboldala
Mobilbrikettálás – Briketmobil Facebook oldala
Miért mobil a brikett?

(X)